Sajgonki według pięciu przemian
Składniki: 200-250 g mięsa wieprzowego mielonego (słn), około 60 g makaronu ryżowego (o), 1 mała marchewka (sł), pędy bambusa w zalewie (sł), około 1/4 główki kapusty pekińskiej (o), parę grzybów mun (sł), kurkuma (g), ocet ryżowy (k), sos sojowy (słn), kiełki fasoli mung (k), jajko (sł), kawałek pora (o), papier ryżowy (o), sól (słn), olej do smażenia (sł). Sos słodko-ostry: 1 papryczka chilli (o), kawałek imbiru (o), ząbek czosnku (o), sok z cytryny lub limonki (k), łyżka octu ryżowego (k), około 4 łyżek cukru (sł), kurkuma (g), łyżka sosu sojowego (słn), pół szklanki wody (słn), pół łyżki mąki ziemniaczanej (sł), sól (słn), łyżka oleju (sł), szczypta papryki ostrej (o). Przygotowanie: Mięso (słn) przełożyć do miski, dodać łyżkę octu ryżowego (k), szczyptę kurkumy (g). Marchewkę (sł) pokroić w cienkie słupki i dodać do farszu, następnie drobno pokrojoną kapustę pekińską (o), łyżkę sosu sojowego (słn), odrobinę octu ryżowego (k), szczyptę