Szybki makaron z kozim serem
Składniki: 100 g sera koziego kremowego (g), kurkuma (g), kminek mielony (sł), 4 większe pieczarki (sł), łyżka oleju (sł), papryka chilli (o), dwie szalotki (o), świeża bazylia (o), sól (słn), natka pietruszki (k), sok z cytryny (k), 300 g makaronu spaghetti (k). Przygotowanie: W dużym garnku postawić wodę do gotowania makaronu. Posolić. Na patelni rozgrzać olej (sł), dodać posiekane szalotki (o) i smażyć na bardzo małym ogniu aż będą złote. Dodać posiekane chilli (o) według uznania, następnie dodać szczyptę soli (słn), łyżeczkę soku z cytryny (k), szczyptę kurkumy (g), posiekane pieczarki (sł), szczyptę pieprzu (o), szczyptę soli (słn), pół łyżki posiekanej natki pietruszki (k), ser kozi (g), szczyptę kminku mielonego (sł), około łyżeczki posiekanej bazylii (o) oraz szczyptę soli (słn). Dokładnie połączyć z ugotowanym makaronem i podawać od razu.