Quesadilla z szarpanym kurczakiem i jarmużem
Składniki: 350-400 g piersi z kurczaka (k), pół łyżeczki octu jabłkowego (k), estragon (k), wrzątek (g), kurkuma (g), liść laurowy (g), 1/4 łyżeczki rozmarynu (g), papryka słodka (sł), 1/4 łyżeczki kminku mielonego (sł), olej (sł), 100 g jarmużu (o),2 ząbki czosnku (o), szczypta kuminu (o), szczypta pieprzu (o), dwa ziarna ziela angielskie (o), szczypta kolendry mielonej (o), sól (słn). Dodatkowo: tortille kukurydziane, kukurydza konserwowa, sos z awokado, ser żółty, pomidorki koktajlowe. Przygotowanie: Do gotującej się wody (g) dodać kminek mielony (sł), ziele angielskie (o), szczyptę pieprzu (o), pół łyżeczki soli (słn), piersi z kurczaka (k), liść laurowy (g) i pół łyżeczki papryki słodkiej (sł). Gotować na małym ogniu około 40-60 minut w zależności od wielkości filetów. Następnie wyjąć kurczaka z wody i widelcem rozdzielić mięso na "wiórka". Na patelni rozgrzać około pół łyżki oleju (sł), dodać kurczaka (sł), szczyptę kuminu (o), szczyptę