Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem
Składniki: 2 piersi z kurczaka (k), estragon (k), kurkuma (g), olej (sł), 100g szpinaku (sł), kminek mielony (sł), papryka słodka (sł), papryka ostra (o), cebula (o) czosnek (o), 50g sera blue cheese (o), cząber górski (o), pieprz (o), rozmaryn (o), sól (słn), sok z cytryny (k), pół łyżki jogurtu naturalnego (k), tymianek (g). Przygotowanie: Na patelni rozgrzać łyżkę oleju (sł), dodać posiekaną drobno cebulę (o), lekko posolić (słn), dodać parę kropli soku z cytryny (k) i szczyptę kurkumy (g). Delikatnie zeszklić cebulę i dodać rozgnieciony ząbek czosnku (o), szczyptę soli (słn), parę kropli z soku z cytryny (k), szczyptę tymianku (g), drobno pokrojony świeży szpinak (sł), delikatnie poddusić. Następnie pokroić w kostkę ser (o) i dodać na patelnię. Dodać małą szczyptę soli (słn), jogurt (k) i szczyptę kurkumy (g). Piersi z kurczaka przekroić na pół i w każdej zrobić nacięcie tak aby powstały sakiewki. Nadziać szpinakiem. Do głębszego talerza dodać nie całą