Kotlety mielone z kurczaka z sosem musztardowym
Składniki: 500g mięsa z udek kurczaka (k), pół małej kajzerki (k), łyżka posiekanego koperku (k), szczypta kurkumy (g), jajko (sł), szczypta papryki słodkiej (sł), szczypta pieprzu (o), szczypta cząbru górskiego (o), większa szczypta soli (słn). Do sosu: łyżka masła (sł), 1/4 łyżeczki słodkiej papryki (sł), 1/4 ostrej papryki (o), dwie łyżki mąki ryżowej (o), półtorej łyżeczki ulubionej musztardy (o), ja użyłam sarepskiej sól (słn), wywar warzywny (k), około 1litra szczypta kurkumy (g). Przygotowanie: Mięso z udek kurczaka (k) zmielić, dodać namoczoną kajzerkę (k), połowę kurkumy (g), jajko (sł), paprykę słodką (sł), pieprz (o), cząber górski (o), sól (słn), posiekany koperek (k) i kurkumę (g). Smażyć na małej ilości oleju lub grillu po około 4 minuty z każdej strony. W rondelku roztopić masło (sł), dodać make ryżową (o), szczyptę soli (słn) i podsmażyć. Kiedy mąką będzie złota dodać małymi partiami bulion (k), kurkumę (g), paprykę słodką (sł), muszt