Kotleciki z kaszy jaglanej z grillowanym kurczakiem i sosem serowym według pięciu przemian
Kotleciki jaglane: szklanka (około 200g) kaszy jaglanej (sł), 100g jarmużu (o), pół czerwonej cebuli (o), drobno pokrojonej, pół łyżeczki pieprzu (o), pół łyżeczki soli (słn), łyżka soku z cytryny (k), jajko (sł), kurkuma (g), bułka tarta(k), olej do smażenia (sł). Przygotowanie: Do wrzątku (g) dodać kaszę (sł) i ugotować bez dodatku soli. Do jeszcze ciepłej kaszy (sł) dodać pokrojony jarmuż (o), lekko posolić (słn) i dodać sok z cytryny (k). Pozostawić do wystygnięcia.Następnie dodać szczyptę kurkumy (g), jajko (sł), pieprz (o), cebulę (o) i resztę soli (k). Formować kotleciki, lekko obtoczyć w bułce tartej (k), smażyć do zrumienienia z każdej strony. Sos serowy: 3 łyżeczki mąki pszennej (k), łyżka masła (sł), szklanka mleka (sł), szczypta gałki muszkatołowej (o), pół łyżeczki soli (słn), szczypta pieprzu (o), 50g sera blue cheese (o) 10g parmezanu (o), 15-20 dag sera edam (sł), natka pietruszki (k) lub koperek (k), szczypta kurkumy (g). Przygotowa