Karkówka w sosie cebulowym
Składniki: 500-600 g karkówki wieprzowej (słn), łyżka sosu sojowego (słn), sól (słn), łyżka octu jabłkowego (k), szczypta estragonu (k), liść laurowy (g), szczypta kurkumy (g), szczypta tymianku (g), pół łyżeczki majeranku (g), pół łyżeczki papryki słodkiej (sł), łyżka mąki ziemniaczanej (sł), łyżka oleju (sł), szczypta kminku mielonego (sł), łyżka masła klarowanego lub bezzapachowego oleju kokosowego (sł), większa szczypta pieprzu (o), szczypta cząbru górskiego (o), szczypta mielonego ziela angielskiego (o), trzy cebule (o), litr wywaru . Przygotowanie: Do miski wlać olej (sł), dodać cząber górski (o), sos sojowy (słn), ocet jabłkowy (k), kurkumę (g), liść laurowy (g), paprykę słodką (sł), pieprz (o), szczyptę soli (słn), estragon (k), tymianek (g), kminek mielony (sł),mąkę ziemniaczaną (sł), ziele angielskie (o) oraz pokrojoną w plastry karkówkę. Mięso zostawić w marynacie na około 2 godziny. Na patelni rozgrzać masło lub olej kokosowy (sł), dodać pokroj