Sałatka z kaszy bulgur
Składniki: 1/3 szklaki kaszy bulgur (k), pierś z kurczaka (k), koperek (k), dwie łyżki śmietany (k), 3-4 suszone pomidory (k), sok z cytryny (k), kurkuma (g), pół małej marchewki (sł), 1/4 cukinii (sł), 2-3 plastry słodkiego ziemniaka (sł), papryka słodka (sł), olej (sł), dwie garści jarmużu (o), niebieski ser pleśniowy (o), papryczka chilli (o), pół małej cebuli (o), papryka ostra (o), mięta (o), pieprz (o), oregano (o), cząber górski (o), sól (słn). Przygotowanie: Do miski wlać łyżeczkę oleju (sł), dodać 1/3 łyżeczki papryki słodkiej (sł), 1/3 papryki ostrej (o), szczyptę oregano (o), szczyptę pieprzu (o), szczyptę cząbru górskiego (o), 1/4 łyżeczki soli łyżeczkę soku z cytryny (k). Do marynaty włożyć kurczaka (k) i odstawić minimum na 20 minut. Następnie obsmażyć dokładnie z każdej strony po około 4 minuty. Następnie pokroić w plastry i podsmażyć z każdej strony do zrumienienia. Do miseczki dodać śmietanę (k), szczyptę kurkumy (g), szczyptę papryki sł