Kotleciki jaglane z jarmużem i dynią
Składniki: 200g kaszy jaglanej (sł), olej (sł), mozzarella (sł), 2 jajka (sł), 100g dyni obranej (sł), 100g jarmużu (o), pół małej cebuli (o), imbir mielony (o), pieprz (o), papryka ostra (o), sól (słn), łyżeczka soku z cytryny (k), mąka (k), bułka tarta (k), kurkuma (g). Przygotowanie: Kaszę jaglaną (sł) przesypać do garczka, zalać zimną wodą (słn) około 2-3 cm powyżej kaszę, dodać półtorej łyżeczki soli (słn) i gotować pod przykryciem na mały ogniu aż kasza wchłonie całą wodę. W tym czasie rozgrzać olej (sł) na patelni. Dynię (sł) obrać ze skóry i usunąć środek, pokroić w mniejszą kostkę i dodać na patelnie. Następnie drobno posiekać cebulę (o) i wrzucić na patelnię, Następnie dodać jarmuż (o), lekko posolić (słn) i dodać sok z cytryny (k). Dusić na małym ogniu aż dynia zmięknie. Jarmuż z dynią dodać do kaszy. Zostawić do ostudzenia. Następnie dodać szczyptę kurkumy (g), jajko (sł), szczyptę imbiru mielonego (o), szczyptę pieprzu (o), paprykę ostrą według