Pieczone żeberka w marynacie a la jerk, gotowaną kukurydzą i letnią sałatką
Pieczone żeberka: 3 łyżki oleju rzepakowego (sł), 2 łyżeczki papryki słodkiej (sł), 2 łyżki miodu (sł), szczypta kminku mielonego (sł), szczypta papryki ostrej lub pieprzu cayenne (o), 2 ząbki czosnku (o), 1 łyżka musztardy sarepskiej (o), większa szczypta pieprzu (o), łyżka sosu sojowego (słn), 1 kg żeberek extra mięsnych (słn), sól (słn), dwie szczypty estragonu (k), półtorej łyżki octu jabłkowego (k), szczypta rozmarynu (g), szczypta tymianku (g), szczypta kurkumy (g). Przygotowanie: Do dużej miski wlać olej (sł), dodać musztardę (o), (po każdym dodanym składniku dokładnie wymieszać marynatę) sos sojowy (sł), ocet jabłkowy (k), rozmaryn (g), miód (sł), czosnek (o), szczyptę soli (słn), połowę estragonu (k), tymianek (g), paprykę słodką (sł), pieprz (o), szczyptę soli (słn), resztę estragonu (k), kurkumę (g), kminek mielony (sł), paprykę ostrą lub pieprz cayenne (o), szczyptę soli (słn) oraz żeberka (słn). Żeberka można pokroić na mniejsze kawałki lub zostawić