Gofry śniadaniowe z szarpanym kurczakiem i jarmużem
Składniki: 2 jajka, 260 g mąki, 200 g wody, 130 g oleju, łyżeczka soli, łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta pieprzu, ser żółty, jarmuż, kurczak, np z tego przepisu , pomidorki koktajlowe, szczypiorek, kiełki. pół cebuli lub jedna mała, ząbek czosnku, sok z cytryny. Przygotowanie: Do miski dodać mąkę, wodę, olej, proszek do pieczenia oraz pieprz. Jajka podzielić na żółtka i białka, żółtka dodać do mąki. Całość zmiksować. Białka ubić na sztywno z solą i partiami dodawać do ciasta. Następnie dodać łyżkę posiekanego koperku i dwie łyżki startego sera żółtego. Piec w mocno rozgrzanej gofrownicy około 5 minut. Na patelni rozgrzać łyżeczkę oleju, dodać posiekaną cebulę, rozgnieciony ząbek czosnku, lekko podsmażyć i dodać jarmuż. Lekko posilić i dodać łyżeczkę soku z cytryny. Dusić na małym ogniu aż jarmuż zmięknie. Na upieczonych gofrach wysypać ser żółty, położyć kawałki kurczaka, jarmuż, pomidorki, kiełki i jeszcze odrobinę sera, położyć drugiego gofra i zap