Roladki z piersi kurczaka i cukinii
Składniki: pierś z kurczaka (k), sok z cytryny (k), kurkuma (g), tymianek (g), cukinia (sł), łyżka oleju kokosowego (sł), papryka słodka (sł), około 30-40g sera blue cheese (o), sól (słn). Przygotowanie: Pierś kurczaka (k) pokroić na mniejsze kawałki i rozbić tłuczkiem. Oprószyć kurkumą (g). Cukinie pokroić w paski, najlepiej obieraczką.Na rozbite mięso z kurczaka położyć paski cukinii (sł), prószyć słodką papryką (sł), położyć plasterki sera (o), lekko posolić (słn), skropić sokiem z cytryny (k) i delikatnie posypać tymiankiem (g). Zwinąć roladki. Na patelni rozgrzać olej. Ułożyć roladki podsmażyć z każdej strony na złoto a następnie przykryć pokrywką lub folią aluminiową i smażyć jeszcze 3-5 minut.