Ravioli z kurczakiem i jarmużem
Składniki na farsz: łyżeczka oleju (sł), szczypta papryki słodkiej (sł), 1/4 małej cebuli (o), 2 ząbki czosnku (o), około 120 g jarmużu (o), szczypta pieprzu (o), szczypta papryki ostrej (o), 1/4 łyżeczki soli (słn), 1/4 szklanki wody (słn), łyżeczka soku z cytryny (k), 1 pierś z kurczaka (k) zmielona, 2 suszone pomidory (k), szczypta kurkumy (g), szczypta tymianku (g). Sos serowy: 2 łyżki masła (sł), mała szczypta kminku mielonego (sł), łyżka drobno startej goudy (sł), szczypta gałki muszkatołowej (o), 30g sera blue cheese (o), szczypta pieprzu (o), około 1/4 łyżeczki soli (słn), około 1/4 szklanki wody (słn), 1 łyżka mąki (k), 1 łyżka śmietany (k), kurkuma (g). Ciasto przygotować według przepisu. Na patelni rozgrzać olej (sł), dodać drobno posiekaną cebulę (o), rozgniecione ząbki czosnku (o), szczyptę soli (słn), drobno posiekane suszone pomidory (k), szczyptę kurkumy (g), szczyptę papryki słodkiej (sł). Całość delikatnie podsmażyć a następ