Letnia biała sangria

Składniki:

  • 1 l cydru, białego wina musującego lub białego wina półsłodkiego,
  • 2 brzoskwinie,
  • 100-150 g truskawek,
  • jedno małe jabłko,
  • jedna średniej wielkości gruszka,
  • połowa owocu granatu.
Przygotowanie:
Brzoskwinie, jabłko oraz gruszkę pokroić w półplasterki, truskawki pokroić w ćwiartki i wydobyć ziarna owocu granatu. Wszystko przełożyć do dzbanka, zalać 1/3 alkoholu i odstawić na około godzinę do lodówki lub do czasu podania. Przed podaniem dolać resztę schłodzonego wina lub cydru. Do podania można dodać kostki lodu oraz miętę albo melisę świeżą.





Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Pulpety wołowe w sosie własnym

Kotlety mielone według pięciu przemian

Zupa grzybowa według pięciu przemian