Pasta z łososia wędzonego i awokado
Składniki:
- jedno awokado hass (sł),
- łyżeczka majonezu (sł),
- kawałek mozzarelli (sł),
- 1/4 czerwonej cebuli (o),
- szczypta pieprzu (o),
- szczypta soli (słn),
- 50g łososia wędzonego (słn),
- łyżeczka soku z cytryny (k),
- 4-5 pomidorów koktajlowych (k),
- pieczywo (k),
- szczypta kurkumy (g).
Przygotowanie:
Awokado (sł) przekroić na pół, uderzając nożem usunąć pestkę i łyżką lub łyżeczką wydrążyć miąższ, przełożyć do miseczki. Rozgnieść widelcem. Cebulę czerwoną (o) drobno posiekać i dodać do awokado następnie dodać drobno pokrojonego łososia (słn), łyżeczkę cytryny (k), szczyptę kurkumy (g), majonez (sł) oraz szczyptę pieprzu (o) i soli (słn).
Pieczywo pokroić, położyć plasterki mozzarelli i zapiec aż ser się rozpuści. Położyć pastę i plasterki pomidorów koktajlowych.
Komentarze
Prześlij komentarz