Sałatka z pieczonych ziemniaków
Składniki:
- około 8 mniejszych ziemniaków (sł),
- 50g płatków migdałowych (sł),
- 2 łyżki oleju (sł),
- 200g fasolki szparagowej (sł),
- łyżeczka cząbru górskiego (o),
- łyżeczka soli (słn),
- koperek (k),
- szczypta kurkumy (g).
Przygotowanie:
Ziemniaki (sł) dokładnie umyć i pokroić na pół, wrzucić do brytfanki. Fasolkę szparagową (sł) oczyścić i odciąć końcówki; dodać do ziemniaków. Całość polać oliwą lub olejem (sł), posypać cząbrem górskim (o) oraz solą (słn). Piec około 40 minut w temperaturze 160 stopni. Następnie dodać posiekany koperek (k), kurkumę (g) oraz płatki migdałów (sł). Podwyższyć temperaturę do 200 stopni i piec do miękkości.
Komentarze
Prześlij komentarz