Wiosenna sałatka
Składniki:
- sałata masłowa (k),
- pomidor (k),
- koperek (k),
- szczypta kurkumy (g),
- ogórek (sł),
- oliwa (sł),
- szczypta pieprzu (o),
- 4-5 rzodkiewek (o),
- szczypiorek lub dymka (o),
- sól (słn).
Przygotowanie:
Ogórki (sł), pokroić w plasterki i wrzucić do miski. Następnie pokroić rzodkiewkę (o) i dodać do ogórków. Lekko posolić (słn), dodać porwaną sałatę (k), szczyptę kurkumy (g), oliwę (sł), dymkę (o), szczyptę pieprzu (o), sól (słn) do smaku, koperek (k) i pomidora (k) pokrojonego w kostkę.
Zamiast oliwy (sł) na koniec można dodać łyżkę jogurtu naturalnego (k).
Komentarze
Prześlij komentarz