Różyczki z ciasta francuskiego i jabłek
Składniki:
- 2 jabłka szara reneta,
- opakowanie ciasta francuskiego,
- cukier puder,
- łyżeczka cynamonu,
- szczypta imbiru,
- szczypta ziela angielskiego,
- szczypta goździków,
- sok z cytryny,
Przygotowanie:
Jabłka dokładnie umyć, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w cieniutkie plasterki. Plasterki skropić jak najszybciej sokiem z cytryny.
Do miseczki wsypać cynamon, ziele angielskie i goździki.
Na skraju ciasta francuskiego układać plasterki jabłek, następnie posypać przygotowanymi przyprawami. Odciąć ciasto francuskie zaraz pod plasterkami i zwinąć. Włożyć do papilotek na muffinki i piec w temperaturze 180 stopni około 30 minut.
Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
Lubię:) szybkie, fajne, małe słodkości:)
OdpowiedzUsuń