Pasta z kurczaka do kanapek
Składniki:
- 3 podudzia z kurczaka (k),
- sok z cytryny (k),
- kurkuma (g),
- wrzątek (g),
- liść laurowy (g),
- pół łyżeczki kminku (sł),
- łyżka majonezu (sł),
- pół łyżeczki papryki słodkiej (sł),
- pół łyżeczki musztardy stołowej (o),
- dwa ziarna ziela angielskiego (o),
- pieprz (o),
- sól (słn).
Przygotowanie:
Do gotującej się wody (g) dodać liść laurowy (g), kminek (sł), ziele angielskiego (o), parę ziarenek pieprzu (o), łyżeczkę soli (słn), podudzia (k) i szczyptę kurkumy (g). Gotować godzinę, wyjąć z wody i zostawić do ostygnięcia. Następnie oddzielić mięso od kości, wrzucić do rozdrabniacza i dodać majonez (sł), lekko rozdrobnić (powtarzać po dodaniu każdego składnika), następnie dodać paprykę słodką (sł), musztardę (o), szczyptę pieprzu (o), szczyptę soli (słn) i około łyżeczki soku z cytryny (k).
Komentarze
Prześlij komentarz