Muffiny dyniowe
Dyniowego zawrotu głowy ciąg dalszy :) Z dodatkiem koktajlu, soku owocowego lub warzywnego będą idealne na śniadanie lub drugie śniadanie.
Składniki
Składniki
- 1 szklanka orzechów włoskich,
- 1 szklanka mąki pszennej (lub pół na pół mąka pszenna i pełnoziarnista),
- 3/4 szklanki płatków owsianych,
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej,
- 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1/2 łyżeczki soli,
- 3/4 łyżeczki cynamonu,
- 3/4 łyżeczki mielonego kardamonu,
- 3/4 łyżeczki imbiru,
- 250 ml maślanki,
- 1/2 szklanki brązowego cukru,
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek,
- 1 duże jajko,
- 1 1/2 - 2 szklanki puree z dyni.
Przygotowanie:
Komentarze
Prześlij komentarz