Pasta z wędzonej makreli i awokado

Składniki:

  • jedna wędzona makrela (g),
  • jedno awokado (sł),
  • łyżeczka majonezu (sł),
  • pieprz (o),
  • pół łyżeczki musztardy (o),
  • szczypior (o),
  • sól (słn),
  • łyżeczka soku z cytryny (k),
  • półtorej łyżki jogurtu naturalnego (k),
  • pomidorki koktajlowe (k),
  • szczypta kurkumy (g).
Przygotowanie:
Mięso z makreli (g) oczyścić ze skóry oraz ości. przełożyć do miski. Dodać rozgniecione awokado (sł), musztardę (o), szczyptę soli (słn), jogurt naturalny (k), szczyptę kurkumy (g), łyżeczkę majonezu (sł), większą szczyptę pieprzu (o), posiekany szczypior (o) około pół łyżki, małą szczyptę soli (słn) i sok z cytryny (k). Na pieczywie rozsmarować pastę, położyć pokrojone pomidorki koktajlowe oraz szczypior według uznania. 





Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Pulpety wołowe w sosie własnym

Letnia zupa jarzynowa według pięciu przemian

Bolognese wedłu pięciu przemian