Posty

Wyświetlanie postów z lipca 17, 2016

Sałatka z pieczonych ziemniaków

Obraz
Składniki: około 8 mniejszych ziemniaków (sł), 50g płatków migdałowych (sł), 2 łyżki oleju (sł), 200g fasolki szparagowej (sł), łyżeczka cząbru górskiego (o), łyżeczka soli (słn), koperek (k), szczypta kurkumy (g). Przygotowanie: Ziemniaki (sł) dokładnie umyć i pokroić na pół, wrzucić do brytfanki. Fasolkę szparagową (sł) oczyścić i odciąć końcówki; dodać do ziemniaków. Całość polać oliwą lub olejem (sł), posypać cząbrem górskim (o) oraz solą (słn). Piec około 40 minut w temperaturze 160 stopni. Następnie dodać posiekany koperek (k), kurkumę (g) oraz płatki migdałów (sł). Podwyższyć temperaturę do 200 stopni i piec do miękkości.