Pasta z łososia wędzonego i awokado

Składniki:

  • jedno awokado hass (sł),
  • łyżeczka majonezu (sł),
  • kawałek mozzarelli (sł),
  • 1/4 czerwonej cebuli (o),
  • szczypta pieprzu (o),
  • szczypta soli (słn),
  • 50g łososia wędzonego (słn),
  • łyżeczka soku z cytryny (k),
  • 4-5 pomidorów koktajlowych (k),
  • pieczywo (k),
  • szczypta kurkumy (g).
Przygotowanie:
Awokado (sł) przekroić na pół, uderzając nożem usunąć pestkę i łyżką lub łyżeczką wydrążyć miąższ, przełożyć do miseczki. Rozgnieść widelcem. Cebulę czerwoną (o) drobno posiekać i dodać do awokado następnie dodać drobno pokrojonego łososia (słn), łyżeczkę cytryny (k), szczyptę kurkumy (g), majonez (sł) oraz szczyptę pieprzu (o) i soli (słn).
Pieczywo pokroić, położyć plasterki mozzarelli i zapiec aż ser się rozpuści. Położyć pastę i plasterki pomidorów koktajlowych. 




Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Pulpety wołowe w sosie własnym

Letnia zupa jarzynowa według pięciu przemian

Bolognese wedłu pięciu przemian