Crostini

Składniki:

  • 6-8 suszonych pomidorów w oleju,
  • świeży szpinak,
  • mozzarella,
  • szynka dojrzewająca lub boczek,
  • ulubione pieczywo,
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni z termoobiegiem.
Pieczywo pokroić na kanapki. Pomidory suszone drobno posiekać, przełożyć do miseczki i dodać około 3 łyżeczki oleju ze słoiczka. Mozzarellę pokroić w plasterki a szynkę czy boczek w cienkie paseczki.
Na kanapkach rozsmarować pół łyżeczki pasty z suszonych pomidorów, położyć liście szpinaku (tyle ile lubimy, u mnie około 3-4 liście na jedną kanapkę), następnie położyć mozzarellę oraz paseczki szynki.
Zapiec około 10 minut w piekarniku. Najlepiej podawać na ciepło.





Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Pulpety wołowe w sosie własnym

Letnia zupa jarzynowa według pięciu przemian

Bolognese wedłu pięciu przemian