Jajka faszerowane

Składniki:

  • 4 ugotowane jajka na twardo,
  • 2-3 rzodkiewki,
  • jeden mały ogórek konserwowy,
  • posiekany szczypiorek, około łyżeczka,
  • plaster sera żółtego,
  • łyżeczka majonezu,
  • szczypta soli,
  • szczypta pieprzu.
Przygotowanie:
Jajka przekroić na połówki, wyjąć żółtka i przełożyć do miseczki. Rzodkiewki, ser żółty i ogórka konserwowego pokroić w drobną kotkę. Dodać szczypiorek, majonez i dokładnie połączyć. Dosolić i dopieprzyć do smaku. Łyżeczką farsz włożyć do połówek jajek. Ozdobić posiekanym szczypiorkiem. 





Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Pulpety wołowe w sosie własnym

Letnia zupa jarzynowa według pięciu przemian

Bolognese wedłu pięciu przemian