Wiosenna sałatka

Składniki:

  • sałata masłowa (k),
  • pomidor (k),
  • koperek (k),
  • szczypta kurkumy (g),
  • ogórek (sł),
  • oliwa (sł),
  • szczypta pieprzu (o),
  • 4-5 rzodkiewek (o),
  • szczypiorek lub dymka (o),
  • sól (słn). 
Przygotowanie:
Ogórki (sł), pokroić w plasterki i wrzucić do miski. Następnie pokroić rzodkiewkę (o) i dodać do ogórków. Lekko posolić (słn), dodać porwaną sałatę (k), szczyptę kurkumy (g), oliwę (sł), dymkę (o), szczyptę pieprzu (o), sól (słn) do smaku, koperek (k) i pomidora (k) pokrojonego w kostkę. 
Zamiast oliwy (sł) na koniec można dodać łyżkę jogurtu naturalnego (k). 




Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Pulpety wołowe w sosie własnym

Letnia zupa jarzynowa według pięciu przemian

Bolognese wedłu pięciu przemian