Różyczki z ciasta francuskiego i jabłek

Składniki:

  • 2 jabłka szara reneta,
  • opakowanie ciasta francuskiego,
  • cukier puder,
  • łyżeczka cynamonu,
  • szczypta imbiru,
  • szczypta ziela angielskiego,
  • szczypta goździków,
  • sok z cytryny,
Przygotowanie:
Jabłka dokładnie umyć, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w cieniutkie plasterki. Plasterki skropić jak najszybciej sokiem z cytryny.
Do miseczki wsypać cynamon, ziele angielskie i goździki.
Na skraju ciasta francuskiego układać plasterki jabłek, następnie posypać przygotowanymi przyprawami. Odciąć ciasto francuskie zaraz pod plasterkami i zwinąć. Włożyć do papilotek na muffinki i piec w temperaturze 180 stopni około 30 minut. 
Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.








Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Pulpety wołowe w sosie własnym

Letnia zupa jarzynowa według pięciu przemian

Kotlety mielone według pięciu przemian