Pasta z kurczaka do kanapek

Składniki:

  • 3 podudzia z kurczaka (k),
  • sok z cytryny (k),
  • kurkuma (g),
  • wrzątek (g),
  • liść laurowy (g),
  • pół łyżeczki kminku (sł),
  • łyżka majonezu (sł),
  • pół łyżeczki papryki słodkiej (sł),
  • pół łyżeczki musztardy stołowej (o),
  • dwa ziarna ziela angielskiego (o),
  • pieprz (o),
  • sól (słn).
Przygotowanie:
Do gotującej się wody (g) dodać liść laurowy (g), kminek (sł), ziele angielskiego (o), parę ziarenek pieprzu (o), łyżeczkę soli (słn), podudzia (k) i szczyptę kurkumy (g). Gotować godzinę, wyjąć z wody i zostawić do ostygnięcia. Następnie oddzielić mięso od kości, wrzucić do rozdrabniacza i dodać majonez (sł), lekko rozdrobnić (powtarzać po dodaniu każdego składnika), następnie dodać paprykę słodką (sł), musztardę (o), szczyptę pieprzu (o), szczyptę soli (słn) i około łyżeczki soku z cytryny (k).



Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Pulpety wołowe w sosie własnym

Letnia zupa jarzynowa według pięciu przemian

Bolognese wedłu pięciu przemian