Twarożek z wędzonym łososiem

Składniki:

  • 250g sera białego chudego (k),
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego (k),
  • szczypta kurkumy (g),
  • szczypta kminku mielonego (sł),
  • posiekany szczypiorek (o),
  • pieprz (o),
  • sól (słn),
  • 50g łososia wędzonego (słn).
Przygotowanie:
Do rozdrabniacza dodać ser biały (k) i jogurt (k), zmiksować na gładko. Przełożyć do miseczki dodać szczyptę kurkumy (g), szczyptę kminku mielonego (sł), drobno posiekany szczypiorek (o), pieprz do smaku (o), posiekanego łososia (słn) i szczyptę soli (słn).
Podawać do śniadania, kanapek lub jako przekąskę z krakersami. 







Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Pulpety wołowe w sosie własnym

Letnia zupa jarzynowa według pięciu przemian

Kotlety mielone według pięciu przemian