Bezglutenowe brownie według pięciu przemian

Składniki:

  • 2 łyżki kakao (g),
  • 200g gorzkiej czekolady (g),
  • 180 g cukru (sł),
  • 2 łyżki wiórków kokosowych (sł), 
  • 200g masła (sł),
  • 3 jajka (sł),
  • 50g mąki kukurydzianej (sł),
  • 35g mąki ziemniaczanej (sł),
  • szczypta imbiru (o),
  • 50g mąki ryżowej (o),
  • szczypta soli (słn).
Przygotowanie:
W misce wymieszać mąkę kukurydzianą (sł), mąkę ziemniaczaną (sł) i mąkę ryżową (o).
W naczyniu rozpuścić gorzką czekoladę (g), dodać kakao (g) i masło (sł). Zostawić do wystygnięcia. W tym czasie do miski wbić jajka (sł) i dodać cukier (sł). Ubić aż jajka będą puszyste i białe. Do jajek dodać wystudzoną czekoladę (sł) i wiórki kokosowe (sł). Następnie dodać szczyptę imbiru (o) i mąkę (o). Dokładnie wymieszać. Na koniec dodać szczyptę soli (słn). Piec 40-50 minut w temperaturze 160 stopni.





Share:

0 komentarze